Peugeot iOn elektromobil.


Peugeot iOn vyvíjel ve spolupráci s japonskou automobilkou Muitsubishi, která podobné malé auto pod názvem e-MiEV již pro japonský trh vyrábí. V Japonsku stojí tento elektromobil, s vládní dotací, v přepočtu 560 tisíc korun. Podobnou cenu, tedy do 23 tisíc eur, by měl mít i Peugeot iOn.

Pomalu končí éra spalovacích motorů budoucnost mají elektromobily. Elektromobily přestávají být atrakcí -  která na pár okamžiků zaujme, ale praktický význam nemá. 

U elektromobilu Peugeot iOn, evropské verze populárního japonského Mitsubishi iMiEV, nás  zajímá, jak to bude s uvedením elektrického auta v České republice. "Předpokládané datum uvedení v ČR se shoduje s obecným evropským termínem - tedy konec roku 2010. 

Čtyřdveřové čtyřmístné elektromobily Peugeot iOn o délce 3,48 metru budou určeny pro městský provoz. Vůz s maximálním výkonem 47 kW dosáhne nejvyšší rychlosti 130 km/h, jeho dojezd na jedno nabití je 130 kilometrů. Jeho lithium-iontové baterie se z klasické 220 voltové zásuvky plně nabijí za šest hodin, při použití systému pro rychlé dobíjení se za půl hodiny dobijí na 80 procent.


Oblíbené příspěvky co máte rádi

Archiv blogu