Lamborghini Aventador


Historie.
Firma Automobili Lamborghini S.p.A. vznikla v roce 1963 vedle původní výroby traktorů a celá výroba sportovních aut začala poměrně náhodou. V této době vlastnil zakladatel a majitel firmy, Ferruccio Lamborghini, Ferrari 250. Auto mělo problém se spojkou a velké Ferrari poslalo Ferrucciovi jako odpověď na jeho stížnost, že ”problém není v jejich autě, ale v řidiči”. Enzo si asi pořekadlo ”náš zákazník, náš pán” k srdci příliš nebral a tak se Ferruccio rozhodl svoje Ferrari rozebrat a opravit je sám.
Zde přišlo velké překvapení, protože Ferruccio zjistil, že spojka a převody Ferrari jsou dost podobné těm, co on používá ve svých traktorech a povzbuzen tímto objevem, spolu s Giotto Bizzarrinim, Gian Paolo Dallarou, Franco Scaglionem a Bob Wallacem, se pustil do stavby prvního sportovního auta Lamborghini, mnohem lepšího než Ferrari. Ferruccio se pro stavbu sportovního auta s býkem ve znaku, které by konkurovalo Ferrari patřičně nadchnul a tak nechal pro tyto účely postavit úplně novou továrnu ve vesničce Sant'Agata Bolognese, mezi Boloňou a Modenou.
Je to tady.
Předprodej exklusivního auta v Německu zahájen.
Od stejného německého prodejce exotických vozidel, který uvedl k prodeji produkční verzi konceptu Lamborghini Sesto Elemento nyní přichází další příběh o budoucích modelech k mání.
Tentokráte se u prodejce exotických automobilů Auto Salon Singen objevila reklama na prodej nadcházejícího nástupce Lamborghini Murcielago, které společnost nazývá Aventador LP700-4. Nadcházející italský supersport je na webu prodejce uvedena za čistou cenu € 260,420 (US 346.500 dolar) nebo € 309,900 (US 412.300 dolar) s DPH 19%. K dispozici je i seznam se specifikacemi motoru a listem standardní výbavy.

Až do teď Lamborghini vydalo jen velmi málo oficiálních informací o nástupci Murcielaga, které se většinou týkali nově vyvinutého motoru o objemu 6,5 litru V12, který váží pouhých 235 kilogramů a víří ven 700 koní při 8250 1./min a maximální točivý moment 690 N.m při 5500 1./min.
Prodejce poskytl několik dalších informací včetně předběžného výkonu, jako je zrychlení 0 až 100 km/h v čase 2,9 sekundy a jeho nejvyšší rychlost činí 350 km/h.

Oblíbené příspěvky co máte rádi

Archiv blogu