Nejmladší byl žákem první třídy. Ničení automobilů? Docela zábava Někdo tam opět poničil šestnáct automobilů, nejčastěji poškodil zpětná zrcátka.

Banda dětí poničila v Ostravě 25 aut, mezi mladými vandaly byl i prvňák
Děti na lavičce ještě neškodí...

Ostravští policisté odhalili pachatele poškození pětadvaceti automobilů, které vyšetřovali od loňského října. Zjistili, že poškrábaný lak a vypuštěné, či propíchnuté pneumatiky mají na svědomí děti, z nichž nejmladší dokonce chodí do první třídy.  Děti nejčastěji automobilům propichovaly nebo vypouštěly pneumatiky. 

Auta stála v ostravských částech Hrabůvka a Bělský les. „Některá vozidla měla poškozena jednu pneumatiku, jiná dvě nebo čtyři. Skutek byl spáchán v řádech hodin,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.  Policisté vyslechli desítky osob, z míst činů vzali mnoho stop.

Nakonec se jim podařilo dopátrat ke čtveřici školáků ve věku osm až dvanáct let. „Nejmladší byl žákem první třídy,“ dodala policistka.  Ničení automobilů? Docela zábava Celková škoda činí zhruba čtyřicet tisíc korun. Děti měly pro své počínání vysvětlení, prý se nudily a takové trávení volného času jim přišlo jako docela zábavné.  Trestní stíhání nezletilých vandalů není přípustné, ale policejní komisařka podá podnět státnímu zástupci na vypracování návrhu na zahájení řízení o uložení opatření dítěti mladšímu patnácti let.

To podle zákonů znamená případné konání neveřejného soudu s možným nikoliv trestem, ale opatřením, například dohledem probačního úředníka, zařazením do terapeutického nebo podobně výchovného programu ve středisku výchovné péče nebo ochrannou výchovu.  Vandalství se dopouštějí stále mladší děti Policejní mluvčí také připomenula, že už v loňském roce policisté vyšetřovali loupež, ze které byli podezřelí žáci první a páté třídy, a ještě o rok dříve měl na svědomí také loupež dokonce žák mateřské školy.

Případ poškozených automobilů policisté v Ostravě vyšetřují i nyní. Někdo tam opět poničil šestnáct automobilů, nejčastěji poškodil zpětná zrcátka.


#Děti, Výrostci, Vandal,chci-auto, Můj pohled na svět, Pomáhat a chránit, Přestupky, zajímavosti

Oblíbené příspěvky co máte rádi

Archiv blogu