Na autosalonu v Ženevě se představila nová Škoda Yeti, kterou domácí značka vstupuje do segmentu malých SUV.


Na autosalonu v Ženevě se představila nová Škoda Yeti, kterou domácí značka vstupuje do segmentu malých SUV. Novinkou je přeplňovaný maloobjemový čtyřválec 1.2 TSI s výkonem 77 kW, vyšší volbou je 1.8 TSI se 118 kW. Pro přátele nafty je připravena trojice naftových TDI s objemem 2,0 litru, která se dodává s výkonem 81, 103 a 125 kW.

Škoda Yeti bude k dispozici v základu s pohonem předních kol, ve vyšších verzích se ale dočkáme čtyřkolky. Na české silnice by se měla dostat už v létě. Zatím ale není jasné, kolik bude stát. Především záleží na ceně. Konzervativní vzhled považuji spíše za plus, auto se tak lépe hodí pro účely větších společností, které také považuji za hlavní cílovou skupinu (geodesie, lesáci, zemědělci, záchranáři, policisté...).

Na vesnici se automobil taktéž využije, možná nahradí Ladu Niva. Cena rozhodne o všem. Také je docela dobře možné, že bude nastavena spíše na hledáček pro bohatší vrstvy a pak bude model smeten konkurencí. Nemá žádnou viditelnou součást z jiného koncernového vozu, myslím mimo Škodu, zvenčí trochu vadí malá kola, na prototypu byla hezká terénní, ale to je prostor pro individuální úpravu podle gusta každého. Horší to je v interiéru, volant ze Superbu je chybou, už v Superbu vypadá hrozně, nemá vyvážené proporce a opakování motivu masky je krásné a originální u velikého grilu Audi, ale ta škodovácká varianta masky na středu volantu je doslova nepěkná.

Jinak je to správné auto na správném místě, v době krize se bude dost zákazníků ohlížet po menším voze a kdo chce SUV, má k dispozici malý, hezký a praktický vůz od dnes již renomované značky, jakou se Škoda už stala. Jinak, co se týče celkového výrazu Škodovek, je sice pravda, že to není líbivá krása, ale je to hlavně nezaměnitelný design, co Škodovky mají. Dá se vcelku lehce zaměnit u některých modelů Ford za Opel, korejská auta jsou taky v té samé pozici možného omylu určení značky, ale Škodovky si nikdo nesplete a to si cením.

Oblíbené příspěvky co máte rádi

Archiv blogu