Pneumatiky Baťa v reklamě na silnici

Snowpro B2 Pneumatika
Naštěstí máme oba prvotřídní gumy. Pánové já mám baťovky na kole i na nohou. Pneumatiky Baťa.
Vlasta Burian účinkuje v reklamě na pneumatiky Baťa:

Pneumatiky Baťa:

1924 Baťa zakládá výrobu obuvi ve Zlíně.

1931 Díky zvyšujícím se nákladům na pořepravu obuvi po železnici se Baťa rozhodl přepravovat zboží pomocí nákladní dopravy. Problém byl s pneumatikami, které byly nízké kvality a často docházelo k defektům. Baťa se rozhodl založit vlastní výrobu pneumatik ve své továrně.

1932 První pneumatiky značky Baťa byly obuty na cestu Zlín - Luhačovice.

1934 Výroba pneumatik Baťa se rozšiřije jak do množství, tak i do rozměrové škály. Pneumatiky Baťa postupně vytláčí konkurenční produkty z Československa.

1945 3 největší výrobci pneumatik vytvořili pro zjednodušení exportní politiky společnou značku pro své produkty. Pro novou značku byla použita počáteční písmena názvů firem Bata Zlin, Rubena a Matador. Novou značkou BARUM byly následně označovány výrobky všech tří výrobců.

1953 Je založen samostatný národní podnik na výrobu pneumatik.

1966 Kapacita výroby v areálu bývalých Baťových závodů je omezena a je rozhodnuto o výstavbě nového výrobního závodu v nedalekých Otrokovicích.

1967 Je vyrobena první radiální pneumatika Barum.

1972 Proběhlo slavnostní otevření nové pneumatikárny v Otrokovicích. Hlavní část výroby pneumatik Barum byla převedena ze Zlína do Otrokovic.

1990 Název podniku byl změněn na "Barum a.s. Otrokovice".

1992 Barum podepsal s německým koncernem Continental AG smlouvu o Joint-Venture.

1993 1. března byl založen společný podnik Barum Continental spol. s r.o.. Barum se stává součástí koncernu Continental.

Dnes Proces velkých investic do výrobního závodu v Otrokovicích umožnil nárust produktivity práce. V souladu s koncernovou strategií rostla kapacita i kvalita výroby. Barum Continental spol. s r.o. získal nejvyšší stupeň hodnocení kvality a současně se stal největší výrobní jednotkou na výrobu osobních pneumatik v Evropě.


Oblíbené příspěvky co máte rádi

Archiv blogu